AVA`70 BRUIST VAN DE ENERGIE

Er gebeurde de afgelopen periode weer heel erg veel bij AVA`70 en de vereniging bruist dan ook van de energie. Natuurlijk zijn er de reguliere trainingen, wedstrijden en activiteiten, maar daarnaast waren er tal van nieuwe uitdagingen. Zo vond in juni 2016 de eerste editie plaats van de Grachtenloop in Bredevoort. Een prachtig parcours lokte meer dan 400 atleten naar het vestingstadje. De Boekeldercross verhuisde van de Haart naar Dale en dat bleek een voltreffer te zijn. De wedstrijdenreeks in november trok bij 4 edities 1700 deelnemers en krijgt zeker een vervolg.

Nieuwe pupillen en junioren ontvangen bij de aanmelding een trainingspak van de vereniging en die waren in 2016 werkelijk niet aan te slepen. De verschillende groepen zitten helemaal vol en de pupillen hebben het geweldig naar hun zin bij de club. Op een gewone zaterdagmorgen zijn er meer dan 100 pupillen en ruim 10 trainers op de atletiekbaan te vinden om samen spelenderwijs sport te bedrijven. Daarnaast worden er ook de verschillende andere activiteiten georganiseerd en wat vooral opvalt is de manier
waarop de jeugd met elkaar omgaat.

AVA`70 heeft besloten om in te zetten op duurzaamheid en wil dit in de praktijk ook laten zien. Een tweetal grote acties bleken een enorm succes en samen met een flinke subsidie heeft de vereniging maar liefst 60 zonnepanelen laten monteren op het dak van het clubhuis. De kas van de vereniging hoeft voor dit project niet te worden aangesproken.

Het ledental is inmiddels de grens van de 600 ruim gepasseerd en het feit dat de club nog altijd groeit is een teken, dat de leden zich thuis voelen bij AVA`70. Alle positieve ontwikkelingen geven het bestuur veel energie om op de ingeslagen verder te gaan. Samen sporten en samen activiteiten zorgen bij AVA`70 voor een warm clubgevoel.
 
Ook de samenwerking met andere atletiekverenigingen in de regio wordt gezien als waardevol en al vanaf het begin is AVA`70 samen met ARGO en Atletico`73 betrokken bij de organisatie van de Kramp Run en met succes. Jaarlijks is dit hardloopfeestje stijf uitverkocht en bruist Varsseveld van de energie!
We gaan er weer voor…..

website: http://www.ava70.nl/


AV ARGO uit Doetinchem

Voor jong en oud
ARGO Atletiek brengt al 55 jaar jong en oud in beweging. Iedereen is welkom!  Als je je prestaties wilt verbeteren dan ben je bij ons aan het juiste adres, maar ook als je gewoon op een ontspannen manier gezond bezig wilt zijn. Alle trainingen staan onder leiding van ervaren en Atletiekunie gediplomeerde trainers. Voor de jeugd met ambitie heeft ARGO een Topteam. Zij strijden bij de Kramp Run samen met de talenten van andere clubs om het Achterhoeks Kampioenschap.

Sociaal
Op Sportpark Bezelhorst vind je een prachtige 6-laans accommodatie met ons gezellig clubhuis 'Baan 9'. In de natuur rondom de baan ligt het Gert Jan Wassink crossparcours. Na afloop van de training of wedstrijd praat je in 'Baan 9' gezellig na met jouw trainingsmaatjes. Bij ARGO gaan presteren en gezelligheid hand in hand. Met plezier trainen vinden wij de belangrijkste drijfveer om persoonlijke doelen te behalen en om in beweging te krijgen.

Wedstrijden
Naast dat ARGO nauw betrokken is bij de organisatie van de Kramp Run, organiseert de club jaarlijks ook de Halve Marathon van Doetinchem en de BAX 5x5 Estafetteloop. Ook een belangrijke wedstrijd op de Achterhoekse loopkalender is de Montferlandrun. Deze wedstrijd wordt onder auspiciën van ARGO georganiseerd.

Beginners
De Start to Run cursus is inmiddels echt een begrip geworden in Doetinchem en omstreken. Start to Runners maken op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met de loopsport, onder leiding van deskundige trainers. Jaarlijks doen hier zo'n 150-200 deelnemers aan mee. De eerstvolgende Start to Run trainingen gaan begin/half september van start. 

Adres
Interesse? Kom dan vrijblijvend langs.
Ons adres is Sportpark Bezelhorst, Bezelhorstweg 87, 7009 KK Doetinchem.

 


ATLETICO’73 Gendringen

Op initiatief van een gymnastiekleraar is in 1973 Atletico’73 opgericht. Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot een volwassen atletiekvereniging. Behalve een eigen clubgebouw, beschikt de vereniging over alle faciliteiten en materialen voor de beoefening van alle atletiekonderdelen. Vrijwel alle onderdelen van de atletiek worden op verschillende niveaus beoefend.

Van eenvoudig een uurtje in de week de conditie op peil houden tot gedreven trainen voor nog sneller, hoger of verder. Voor iedereen van krap 6 jaar tot zo oud men wil. De eigen prestatie en het plezier in lekker actief, gezellig samen met anderen, bezig zijn staat voorop. Een actieve vereniging waar niets moet, maar heel veel kan.


Naast de baanatletiek kent Atletico’73 ook een aantal hardloopgroepen: van groepen waar recreatieve inspanning voorop staan, tot serieuze wedstrijdgerichte loopgroepen. Atletico’73 heeft ook een Sportief Wandelgroep, en organiseert regelmatig beginnerscursussen voor startende lopers.